Wprowadzenie w metodę BLW – od 3.09

Zapraszamy na cykl zajęć wprowadzających w metodę BLW. To strategia karmienia niemowląt – bez papek, bez łyżeczek, bez stresu.

Dziecko je samo i je wszystko – od pietruszki po krewetki. Koniec z erą „moje dziecko jest niejadkiem”. Zajęcia warsztatowe łączą teorię z praktyką, są kierowane do rodziców wraz z dziećmi (degustacje dla dzieci 6-12 miesięcy, ale zapraszamy również rodziców młodszych dzieci i zainteresowane kobiety w ciąży).

Na cały cykl składa się pięć 70-minutowych zajęć.

 

Program:

Zajęcia I 3.09

Wstęp do metody BLW, teoria, wymiana doświadczeń, rozmowa, praktyka

Jak wygląda karmienie metodą BLW?

Kiedy rozpocząć wprowadzanie pierwszych pokarmów?

Jak przygotować malucha do przygody z jedzeniem?

Jak łatwo i przyjemnie jeść wspólne posiłki z dzieckiem ?

Plusy i minusy metody BLW.

Pierwsza pomoc.

Praktyka – mój pierwszy posiłek BLW.

 

Zajęcia II 10.09

Wymiana doświadczeń

Jak przebiegły próby podjęte w domu?

Jak radzić sobie z trudnościami podczas karmienia metodą BLW?

Jak przygotować zdrowe śniadanka?

Praktyka – śniadanie BLW

 

Zajęcia III 17.09

Wymiana doświadczeń

jak przebiegły próby podjęte w domu?

Jak przygotować zdrowe obiady?

Zupa krem kontra BLW

Co można wyczarować z kaszy, makaronu, ryżu?

Praktyka – obiad BLW

Zajęcia IV 24.09

Wymiana doświadczeń

Jak przebiegły próby podjęte w domu?

Jak przygotować zdrowe przekąski?

Co wybrać na podwieczorek?

Praktyka – podwieczorek BLW

 

Zajęcia V 1.10

Wymiana doświadczeń

Jak przebiegły próby podjęte w domu?

Jak przygotować pożywną kolację?

Jakich produktów unikać w porze kolacji i czym je zastąpić?

Praktyka – Kolacja BLW

Dodatkowo: Przepisy na cały tydzień – Zdrowe menu malucha.

 

Zajęcia prowadzi Paulina Kamińska – Bartlińska, mama 2-miesięcznego Alana i 7-letniego Olka prowadzonego metodą BLW, fascynatka racjonalnego żywienia, pedagog i coach. Prowadząca warsztaty edukacyjne w Przedszkolach pt: „dwa słówka na temat zdrówka” dotyczące odpowiedniego żywienia.  Od 2013 roku zajmuje się żywnością ekologiczną i funkcjonalną dla dzieci i dorosłych. Od 2017 Członek Polskiej Izby Żywności Ekologicznej – przewodnicząca komisji ds. Edukacji żywieniowej dzieci i młodzieży, w 2018 ukończyła kurs Dietoterapii i profilaktyki żywieniowej.

 

Koszt całego cyklu: 200 zł (5×40 zł).

Istnieje możliwość udziału w wybranych zajęciach, pod warunkiem miejsc w grupie – spotkanie pojedyncze 50 zł.

 

Zajęcia będą się odbywały w poniedziałki o godz. 10:45.

 

Rezerwacja miejsc na cały cykl poprzez formularz na www.centrumbliskosci.pl i wpłatę zadatku (50 zł) lub całej kwoty do 28.08 na konto:

60114020040000350277051893

w tytule: imię i nazwisko, blw

 

Udostępnij w mediach społecznościowych!